Как да бъдеш официален през лятото

0
122

На работа

Реклама

На работа

На повечето работни места през лятото е допустимо да отпуснеш малко стила, но не прекалявай. Не трябва да изглеждаш, все едно ще ходиш на плаж. Никакви къси панталони, джапанки и флорални мотиви. Никакви потници. Колкото и да е лятно, облеклото за работа трябва да е в някакви разумни граници.

Конкретно за офиса (не за официално събитие!) някои препоръчват да ходим с дълъг ръкав дори през лятото и да навиваме леко ръкавите си, като казват, че това пак е по-добре от късия ръкав.

Добре, това е лесната част – местата, на които можеш да си по-неофициален. Ами останалите? Какво правим, когато трябва да сме делови или официални, а навън е 38 градуса?

Много официално

Много официално

Ако събитието, на което си поканен, изрично изисква най-официалното облекло (така наречените white tie и black tie кодове), за съжаление ще трябва да се поизпотиш. Буквално. Явно мястото и хората не могат да преживеят къс ръкав и ще ти се наложи да си с костюм. Подбери такъв от лека материя, като това важи и за ризата, и се надявай, че подобно на повечето официални събития, и това няма да бъде много дълго.

Не толкова официално

Ако говорим за нещо по средата между градинско парти и бал, тогава всичко зависи от случая. Както сме казвали и по друг повод, ако не знаеш как да се облечеш, следвай две прости правила…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here