Как да бъдеш официален през лятото

0
418

Вратовръзка

Реклама

Официалните и делови събития за съжаление не се случват само през зимата. И когато ни поканят на стилно парти през август, обикновено се изправяме през неизбежния въпрос: след като не мога да се загърна в костюм (дори политиците се разхвърлят през лятото), тогава какво да облека?

Наскоро получихме съвсем логичен въпрос от читател: не може ли да сложим риза с къс ръкав и вратовръзка? Отговорът е кратък и ясен: не.

Идеята наистина е примамлива – едновременно ще ни е хладно и ще изглеждаме официални. Първата половина на това твърдение е вярна, втората не е.

Къс ръкав

Ризата с къс ръкав е неофициална, всекидневна. Каквото и да направим, няма как да променим това. А вратовръзката е белег на официалност. Затова не можем да съчетаем тези две неща, те просто принадлежат към различни стилове.

Мястото

Разбира се, начинът ни на обличане зависи изключително много от мястото, където отиваме, и от това дали и какъв дрес код има. Без значение дали говорим за офиса или за парти, винаги има някакво ниво на официалност, което ние трябва да знаем. Затова, ако няма проблем през лятото да отидеш на работа по къс ръкав, давай смело с ризата, но забрави за вратовръзка.

Това важи и за партитата. Ако те поканят на следобедно парти на двора на някоя вила, е съвсем приемливо да отидеш по риза с къс ръкав.

На работа…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here