Избор на кожено яке

0
525

 

Реклама

Въпреки че е класическа мъжка дреха, коженото яке може да се намери в много варианти. Как да изберем най-подходящия?

John Bartlett 2006Цветът

Класическото кожено яке е черно, второ по популярност е  тъмнокафявото.

Черното се смята за малко по-официално – ако и кройката му е класическа, може да се носи и в бизнес среди, – докато кафявото често е спортно. Ако държиш да си вземеш някакъв друг цвят, модерен за сезона, трябва да имаш предвид, че на следващата година актуалният цвят ще е друг. Освен това всеки цвят без черно и донякъде кафяво е много труден за съчетаване. Затова, ако не можеш да си позволиш да си купиш две-три кожени якета наведнъж, по-добре се придържай към традиционните цветове.
Andrew Marc
Дължината

Късото яке
е подходящо за спортния и спортно-елегантен стил. Малко повече официална употреба има средната дължина – според някои такова яке е най-добрата инвестиция.

Въпреки че по-дългите варианти вече не са якета, а по-скоро палта, ще се спрем и на тях. Кожените палта могат да са с дължина от коляното до глезените. Когато си избираш дължината, имай предвид, че долната част на много дългото палто се цапа лесно в киша, дъжд и мръсни градски условия. Като цяло дългото кожено яке може да е много стилно, ако се съчетае добре.

Съчетанието…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here