Избери си подходящ парфюм

0
455

Парфюм

Реклама

Има и друго за мирисането на парфюми. Ако имаш възможност, отдели повече време и не пробвай повече от един парфюм за едно ходене до парфюмерията. Ако сложиш на едната си китка от един аромат, а на другата – от друг с цел да ги сравниш, няма да стане. Те ще се смесят и по-скоро ще създадат нова миризма, отколкото да ти дадат вярна представа за всеки един от двата парфюма.

Затова най-добре пръскай от парфюмите, които си избрал, на специалните малки картончета, които дават в хубавите магазини. За това има следното правило: помириши картончето, веднага след като си го напръскал – това е първото впечатление от парфюма. След 15 минути го помириши отново – ароматът е малко по-друг, това е второто впечатление на околните от парфюма ти. След още 45 минути помириши пак – това е последният вариант на аромата, тази част от него, която се запазва най-дълго. Ако и трите ти харесат, това е твоят парфюм.

Трето. Химията

Има някои химични съставки, които е добре да избягваш – за тях се знае, че могат да причинят кожни и понякога дихателни проблеми. Те са: бензилов алкохол, бензилацетат, бензалдехид, лимонен, линаоол, пинен, етилацетат и ацетон.

За съжаление обаче производителите на парфюми не са задължени да пишат на опаковката съставките на аромата. Само можем да предполагаме, че основната съставка на всички парфюми е етанолът – той държи останалите съставки заедно.

Четвърто. Ароматът

Мъжките парфюми като цяло имат три групи аромати. Първо, горски – кедър, сандалово дърво и т.н. Те създават чувство за свежест и енергичност. Друга група аромати имат повече мускус – това са парфюмите, които се смятат за секси. Има и трета група – леки, свежи аромати, често на някаква цитрусова основа. Те създават ненатрапчиво усещане за чистота. Кой вид ще избереш зависи от вкуса ти, от начина ти на живот и т.н. Ароматите на цветя като цяло не се предпочитат за мъжки парфюми.

Пето. Парфюмът и типът кожа…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here