Зимни аксесоари

0
542

Ето, че кучешкият студ дойде. Докато се усетим, стана време да прибираме в гардероба цветните летни ризи и да потърсим какво имаме за през зимата. Освен традиционните топли обувки, пуловери и якета, ни трябват и няколко неизменни аксесоара – шапка, шал и ръкавици. Как да си изберем най-подходящите?

Реклама

Шапка и шал

Шапката

Ако си от хората, които смятат, че изглеждат глупаво със зимна шапка и по тази причина в най-големия студ ходят с гордо почервенели и измръзнали до безчувственост уши, имам нещо да ти кажа. Когато навън е минус 20 градуса, не си струва да излагаш съдържанието на главата си – което е ценно, повярвай – на дълбоко замразяване, което би накарало и полярна мечка да потрепери. Има две основни причини да зарежеш скрупулите и да си сложиш шапка:

Първо, ако главата ти изстине в полярните условия, после няма да се чувстваш особено щастлив в леглото с хрема и кашлица, заобиколен от хапчета и чайове, докато познатите ти, които си носят шапките, се разхождат навън с разни Снежанки.
Прочети как да се предпазиш от настинка
и как да се пребориш с нея!

Второ, ако си избереш подходяща шапка, НЯМА да се чувстваш, нито да изглеждаш глупаво. Нещо повече, ще бъдеш стилен – две в едно!

Тук идва големият въпрос: Как да си избереш зимна шапка?

Моделът

Първо, тя трябва да топли на главата и на ушите, т.е., шапките с козирка автоматично отпадат, освен ако нямат ушанки. Моделът трябва да е такъв, че шапката да не стои като кацнала на главата ти, а да е достатъчно дълбока, за да топли на ушите ти.

Нека шапката ти е класически модел – колкото по-изчистен е моделът, толкова повече ще се връзва с всякакви дрехи, а и така ще избегнеш опасността да си купиш по-специална шапка и тя да излезе от мода след два месеца.

Най-важното е моделът да ти отива НА ТЕБ. Пробвай каскет, шапка идиотка или обикновена зимна шапка тип чорап – важното е с коя ти ще се харесаш.

Материята…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here