Дънките – официални?

0
523

ДънкиПовечето от нас възприемат дънките като спортно и неофициално облекло. Когато отгоре сложим любимата си развлечена тениска и добавим маратонките, се чувстваме готови за подвизи. Защото ни е удобно. От друга страна са официалните панталони, които свързваме с неудобство, честа склонност към намачкване и изобщо дискомфорт. Има ли нещо общо между едното и другото?

Реклама

Разбира се, няма как да облечем дънки със смокинг. Това може да направи само някой известен човек, на когото и най-големият кич ще му се размине под етикета „екстравагантност”. Обаче има варианти да носиш едни дънки така, че те да изглеждат една-две степени по-официални и по-малко всекидневни.

Първият, който се осмелява да комбинира дънки с официално вечерно сако, е Ралф Лорън. Дотогава това се смята за проява на лош вкус, обаче и сега не бихме го препоръчали на някого, който не се казва Ралф Лорън. Но пък това не е единственият вариант да съчетаеш дънките с нещо по-така.

ДънкиПървото правило на „официалните” дънки е, че те не могат и не трябва да заместват официалния панталон, когато събитието изисква да си изтупан. Те могат да послужат за не много официална вечеря, коктейл или дори за офиса, ако се спазват всички правила.

Кройката

Това е може би най-важното качество на хубавата дреха (заедно с материята). Добре скроената дреха може да прикрие недостатъците и да посочи хубавите страни на фигурата, докато зле скроената може да направи и най-перфектния човек да изглежда безформен.

Затова внимавай, когато избираш дънките си. Те трябва задължително да са ти по мярка. Ако имаш някакъв стар чифт, който вече не ти става, но го носиш от сантиментални чувства, защото ти е любим, откажи се.

Каква точно да е кройката зависи от вкуса ти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here