Зелена бира

0
1693

Зелена бира

Реклама

Това е обикновена бира, само че зелена.

Идеята за това изобретение идва от ирландския светец свети Патрик.

Той е любимият светец на ирландците, а неговият празник – 17 март – се е превърнал в празник за целия западен свят. Вероятно заради това, че се свързва с ирландска бира и ирландско уиски.

И със зеленото. Зеленото е цветът на свети Патрик и на неговия празник всичко трябва да е зелено. Даже и бирата.

Така че най-вероятно първата халба зелена бира се е появила на някой свети Патрик, макар че едва ли това се е случило в Ирландия.

Традиционният начин да си направиш зелена бира е като добавиш сладкарска боя към обикновена светла бира. Ако си против оцветителите, можеш да постигнеш същия ефект с малко синьо кюрасо. Само че първо трябва да сипеш него и чак след това да добавиш бирата. Принципно можеш да се опиташ да оцветиш и тъмна бира, но ще се получи малко по-трудно.

Студентите в университета „Маями“, който не се намира в Маями, а в Оксфорд, Охайо, очевидно много са си паднали по идеята за зелената бира, защото са си направили специален Ден на зелената бира. При това още през 1952 г. Оттогава го празнуват всяка година в последния четвъртък преди пролетната ваканция. Вероятно за да могат да проспят петъка.

Денят на зелената бира в Охайо започва около 3-4 ч. сутринта. С пиене на зелена бира. След това, в 5 ч., отварят баровете. По някое време почват и лекциите, което означава, че трябва да не забравяш да си вземеш зелена бира за в час. Е, на това не се гледа с добро око – най-вероятно ще те изхвърлят от лекции. Напоследък университетът дори се опитва да се разграничи от традицията на Деня на зелената бира, вероятно страхувайки се от лошата реклама.

Както се сещаш, самите ирландци не са фенове на практиката да развалят хубавата си бира с боя. Най-вероятно идеята за озеленяване на бирата е американска.

Ако пък теб зелената бира те кефи, ето как да си направиш:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here