WHY 58х38 на Wally и Hermes

0
512

Суперлуксозната яхта има уникален дизайн, но няма как да очакваме друго. Все пак съдът е резултат от доста интересно партньорство. Модната къща Hermes е позната с производството на различни скъпи и луксозни стоки, а основаната през 1994 г. в Монако компания Wally е извествен производител на яхти.

Реклама

Името на яхтата показва размерите й – дължина 58 метра и широчина 38. На борда на яхтата има 25-метров плувен басейн, три палуби, 36-метров „плаж“ на кърмата, спа и традиционна турска баня. На втория етаж са каютите, подредени около салон, в който има кино, музикална стая, библиотека и трапезария с изглед към морето. Целият трети етаж е зает от апартамента на щастливия собственик – 200 квадратни метра, частна тераса и невероятни гледки към морето.

{morfeo 200}

Покривът и стените на WHY 58х38 са покрити със слънчеви панели, които спестяват до 200 тона дизелово гориво на година. Дизайнът на корпуса също е такъв, че яхтата има нужда от по-малко енергия при нормална скорост (12 възела) от други съдове със същата големина. Максималната скорост е 14 възела.

Задвижването на WHY 58х38 става с помощта на дизелово-електрическа система, а енергията за всичко останало (например за стопляне на водата в басейна) идва от слънчевите панели. Допълнително спестяване на енергия е възможно заради дизайна на прозорците на помещенията. Той е направен така, че да се използва максимално количество естествена светлина.

Капацитетът на WHY 58х38 е 12 пътника и 20-членен екипаж.

Двете компании-производителки показаха макет на яхтата с реални размери в Анкона, Италия. Построяването на самата яхта ще струва около 90 милиона британски паунда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here