Свеж като репичка

0
551

РепичкиНа онези от нас, които работят всеки ден, често им се налага да празнуват по късни доби след работа. Дали ще е 8 декември, някой имен ден или друг празник, понякога се случва така, че в средата на седмицата има някакво такова събитие. И ако то е във вторник, а ти и във вторник, и в сряда си на работа, положението е малко напечено.

Реклама

Единият вариант е да откажеш, да не отидеш и да се наспиш. Добре, обаче това рано или късно ще навреди на социалния ти живот.

Затова го има и другия вариант – да стиснеш зъби и да празнуваш. И да си свеж, независимо, че отиваш направо от офиса на дансинга, като същевременно и на другия ден в 7.00 си свеж като репичка и готов за следващия работен ден.

Как става фокусът?

1. Това не можа да е начин на живот.

Ако всяка вечер излизаш, прибираш се в 4 и отиваш на работа в 8, това рано или късно ще ти се отрази, и то не добре. Тук говорим за извънредни случаи, празници, които не могат да останат за уикенда. Системното недоспиване, дори без ефектите на махмурлука, няма да те доведе до напредък в кариерата.

2. Денят

Ако вечерта си на купон, а през деня – на работа, направи всичко възможно да се наспиш предишната вечер. Ако знаеш предварително за събитието, отспивай си добре няколко дни преди това, за да не се натрупа умората.

Кафето също помага, но както е ставало дума, не в прекалено големи количества. Старай се да не пиеш повече от обикновено. Замени второто или третото кафе с чай.

От работата до купона…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here