Лятото в коктейли: презареждане

0
146

Коктейл

Реклама

Бирата е ОК, но през лятото има и много други интересни неща за пиене. Подобно на пясъка в банските ти, коктейлите са една неизменна част от лятото.

Презареждане: какво има в домашния ти бар?

Въпреки че нищо не може да се сравнява с коктейл на плажа в приятна компания, понякога ни се налага да впечатляваме въпросната приятна компания у дома.

Затова е добра идея да подготвиш домашния си бар за лятото и гостите – най-вече гостенките, – които могат да те изненадат в горещите летни вечери.

Какво трябва да имаш в бара/хладилника

1. Няколко основни вида алкохол

Лятото и летните коктейли изискват следните основни алкохоли: джин, ром (повечето коктейли се правят със светъл), текила, водка.

2. Няколко основни вида безалкохолно

Тоник, газирана вода, кола, портокалов сок, сок от червена боровинка и сок от лимон или лайм са няколко съставки, които ще ти подсигурят основните летни коктейли. Добре е да имаш и гренадин.

3. Няколко ликьора

Повечето коктейли имат в състава си някакъв вид ликьор. Най-често срещаните са: трипъл сек (ликьор с вкус на портокал), ликьор от касис, кюрасо.

4. Няколко специфични съставки

Ако ще правиш Мохито, ти трябват ментови листа. Ако си фен на Мартини, ти трябват зелени маслини. За Sex on the Beach ще ти трябва прасковен шнапс.

5. И още…

Захар, сол, лед, лимон, лайм, портокал и коктейлни чаши

6. Шампанско

Става за пиене навсякъде, включително и в леглото в компанията на секси мацка. Не е задължително да е част от коктейл, но е задължително да е изстудено.

7. И бира!

През лятото винаги е добра идея да имаш бира в хладилника. Така си подготвен в случай, че коктейлът ти не се получи, както и в случай, че на гостите ти просто им се пие бира.

И още…

Ако си мислиш, че това е всичко, което имаме да кажем за лятото и летните коктейли, грешиш – едва сега започваме!

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here