Още за мобилните телефони и етикета

0
631

Телефон

Реклама

С всички тези телефони, смартфони и всевъзможни други джаджи човек би си помислил, че хората вече са се научили как да ги използват, без да дразнят околните. Само че това май не е така.

В едно проучване на Intel 92% от хората казват, че в някакъв момент са били подразнени от нечий разговор по мобилен телефон на обществено място. 75% от хората казват, че днес маниерите на хората по отношение на мобилните телефони са по-лоши, отколкото са били преди една година. 77% пък споделят, че самите те са нарушавали етикета с мобилните си телефони. Ето няколко неща, които се смятат за нарушаване на етикета:

1. Надничане в телефона по време на среща с момиче

Особено първа среща. Това е моментът на първото впечатление, когато тя ти се усмихва, говорите си, опознавате се и всеки от вас решава дали ще има втора среща. Недей да разваляш момента, като проверяваш телефона си. Изчакай, докато мацката отиде до тоалетната – най-вероятно ще отиде поне веднъж – и тогава виж кой ти е писал sms.

2. Проверяване на телефона в киното и театъра

Изключил си си звука и всичко е наред, само че се сещаш, че очакваш важен разговор. Колкото и да се стараеш да погледнеш внимателно, най-вероятно светлината на дисплея ти ще подразни хората наоколо. Да, това не е толкова лошо, колкото да проведеш разговор по време на постановката, но също е проява на лош вкус.

Ако става дума за кино, можеш да излезеш, за да говориш навън. Ако обаче е представление на живо и разговорът не е спешен, по-добре просто изчакай до паузата или до края на постановката.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here