Наръчник на туриста – част 1

0
1252

Морски бряг

Реклама

Лятото е времето, в което най-често се отправяме на почивка. Затова ето няколко неща, които може да ти бъдат полезни, ако се каниш да стегнеш куфарите и да заминеш нанякъде да видиш свят.

1. Чети мнения на други туристи

Каквото и да те интересува – дали даден хотел е приличен или какви са забавленията в определен курорт, – почти няма вероятност да не намериш потребителски мнения онлайн.

Не забравяй обаче, че мненията на другите туристи могат да те заблудят. Ако например някой е оценил отрицателно даден хотел, прочети защо е дал тази оценка. Ако човекът не е харесал мястото, защото стаите са били малки, това може да не е причина да се откажеш от този хотел, при условие, че не смяташ да прекарваш много време в стаята си.

Също така, ако гледаш рейтингите на хотелите, обърни внимание от мненията на колко човека са образувани тези рейтинги. Колкото повече са гласувалите, толкова по-реален е рейтингът.

Винаги, когато четеш мнения на туристи за дадено място, услуга или хотел, обръщай внимание на датата на публикацията. Нещата в туризма се променят бързо и е хубаво да знаеш кога е дадена въпросната оценка.

2. Използвай социалните мрежи

Ако се каниш да тръгваш за някъде, нищо не пречи да попиташ приятелите си в социалните мрежи дали знаят за интересни места, които можеш да посетиш. Ценното в случая е, че съветите ще са дадени от близки хора и вероятно ще бъдат доста разнообразни.

Разбира се, това важи само в случай, че имаш желание да споделяш плановете и местоположението си в социалните мрежи.

Застраховките и багажът…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here