Наръчник на туриста – част 3

0
167

Кораби

Реклама

11. Възползвай се от Last Minute оферти

Често офертите в последния момент са по-ниски дори от онези, които се предлагат четири-пет месеца предварително, затова си струва да се имат предвид.

12. Информирай се предварително за таксите

На някои места туристическите такси не са включени в цените на хотелите. Също така, ако отиваш на круиз, трябва да имаш предвид, че често има такса, която се заплаща накрая. При всички случаи е добре да се информираш предварително.

13. Спести си време за билети за атракции

Ако по време на пътуването си смяташ да посещаваш разни забележителности, информирай се от сайтовете им дали няма възможност да си купиш билет онлайн. Така не само си спестяваш чакането по опашки за билети, но и понякога спестяваш пари, защото е възможно онлайн цените да са по-ниски.

14. Намери истински сувенири

Където и да отидеш на екскурзия, можеш да си сигурен, че сувенирите, които се продават в сувенирните магазинчета, всъщност идват от Китай.

Ако искаш да си купиш нещо, което наистина е местно производство, недей да го търсиш в магазините за сувенири. Търси в магазините, от които пазаруват местните – супермаркети, книжарници и т.н., – и в магазините, които са далеч от обичайните туристически маршрути.

Наръчник на туриста – част 1

Наръчник на туриста – част 2

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here