Наръчник на туриста – част 2

0
1163

Самолет

Реклама

Виж началото – Наръчник на туриста – част 1

5. Проучи цените на полетите

Ако ще летиш, прегледай всички възможности за пътуване от точка А до точка Б, за да намериш най-добрата оферта. Най-добре използвай не само сайтове за търсене на полети, но и сайтовете на самите летища, които смяташ да използваш – така можеш да намериш и чартърни полети, които иначе може да пропуснеш.

6. Внимавай с нискотарифните компании

Основният ти билет често е много евтин при нискотарифните компании, но пък за всички екстри трябва да плащаш допълнително. Така че прочети внимателно условията, при които купуваш билета си.

7. Бъди гъвкав с датите

Ако датите на пътуването ти зависят само от теб, не забравяй да прегледаш полетите преди и след първоначално избраните дати. Като цяло билетите за петък и събота са най-скъпи, но въпреки това винаги е добре да проверяваш околните дати – ако можеш да си позволиш вариации от няколко дни, можеш лесно да спестиш пари, които след това ще ти трябват за самото пътуване.

8. Обмисли малко спам

Ако пътуваш често, можеш да обмислиш варианта с абонамент за нюзлетъра на авиокомпании, хотели и други доставчици на туристически услуги. Това ще задръсти пощата ти, но пък ще имаш възможност да научаваш първи за промоции и предложения от типа „в последния момент”.

9. Внимавай с промоциите

Те могат да са много привлекателни, но винаги чети точно колко и за какво плащаш.

Какво да не забравяш да сложиш в багажа си…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here