На парти с непознати

0
472

Маса

Реклама

Когато се озовем в среда, където не познаваме никого, и най-общителните сред нас малко се объркват. Къде да отида, кого да заговоря и дали да се представям на хората? Често партита, на които познаваш малко или никакви хора, са по работа и това прави задачата още по-важна. Ето няколко правила, които ще ти помогнат бързо да се впишеш в обстановката:

1. Не стой сам твърде дълго

Първото запознанство може да е трудно, но трябва да се почне отнякъде. Веднъж като се запознаеш с някого, той може да те представи на друг и така вечерта да стане много по-малко неловка.

2. Запознавай се – присъедини се

Един от начините да завържеш разговор е да се присъединиш към някого или към малка група от хора, на чиято маса има място. Ако събитието позволява, помоли да седнеш на тяхната маса и се представи. Оттам нататък действай според посоката на разговора.

3. Запознавай се – поведи разговор

Темите са около теб – събитието, организаторите и т.н. Можеш да попиташ новите си събеседници дали знаят какво предстои (ако има някаква програма на събитието) или да споделиш колко добре е организирано всичко. Недей да критикуваш – не знаеш кой е насреща, може да е близък на организаторите.

4. Не се задържай твърде дълго

На събитие, където не познаваш никого, има опасност да се задържиш дълго при първите хора, с които си се запознал, защото не ти се занимава да се запознаваш с други. Ако обаче целта на партито е точно да разшириш контактите си, по-добре е да не се задържаш прекалено на една маса. След като вече си започнал да общуваш, новите запознанства няма да са толкова трудни.

5. Не прекалявай с алкохола

Това е ясно и все пак – ако си нервен, уморен или притеснен, има опасност да забравиш, че това е… чакай… май третата ти чаша? Освен алкохол, там има и вода, така че редувай напитките.

6. Винаги си оставяй две глътки в чашата

Да стоиш с празна чаша не е много представително, а и не можеш да отвръщаш на наздравиците. Допий си чашата до дъно малко преди да тръгнеш да си ходиш.

7. Храната може да е грешка

Ако на партито се предлагат някакви особено големи хапки, по-добре се откажи от тях. Те означават или да си натъпчеш устата така, че пет минути да не можеш да говориш, или да изядеш хапката на няколко пъти и да се посипеш с трохи. Избирай само неща, които могат да се изядат на една хапка. Така няма да се притесняваш, че в някакъв момент ще ти се наложи да се запознаеш с потенциално важен за работата ти човек, докато по теб има следи от храна.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here