Какво да си поръчаш в долнопробен бар

0
601

Бутилка бира

Реклама

Сещаш се за какви места става дума. Това са барове, кафенета и разни други подобни заведения, които се намират по гари, летища, край пътища и т.н. и които не вдъхват особено доверие по отношение на хигиената. Все пак обаче, когато си на такова място, ще ти се наложи да си поръчаш нещо.

Какво да не си поръчваш

На първо място в списъка на напитките, които да избягваш, са коктейлите, както и каквото и да било, което чуваш за първи път. Долнопробните места не са известни с хубавите си коктейли.

Какво да си поръчваш

Джин с тоник е един безопасен избор, въпреки че, колкото и странно да звучи, тоникът се разваля. Т.е., ако мястото изглежда прекалено нехигиенично и нискооборотно, не можеш да си сигурен на колко години е тоникът, който ти сервират.

Освен джина, други безопасни варианти са вермут, водка (чиста), уиски и бира в бутилка (наливната не е добър вариант).

С две думи, трябва ти нещо чисто, студено и от бутилка.

Ако става дума за място, което изглежда твърде мръсно и долнопробно, най-добре се придържай към бира в бутилка и не ползвай чаша.

Или…

Има и друг вариант, който може би е подходящ за някои барове – да помолиш бармана да ти направи своето любимо питие. Логиката тук е, че колкото и неопитен да е той и колкото и лошо да изглежда мястото, всеки барман има питие, което обича и което приготвя добре.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here