Първото впечатление

0
563

Първото впечатлениеКолко често ти се е случвало да видиш някого, който е безвкусно облечен, обувките му са кални, а косата му издава позата, в която е спал, и да си кажеш: „Сигурно има лош ден…”?

Реклама

Жестоката истина е, че не си казваш това. Никой не си го казва. В момента, в който се срещнем с някого, ние го оценяваме. За няколко секунди. И няма връщане назад.

Конкуренцията е навсякъде. В работата, в личния живот. И навсякъде, където се появим, първото, което околните забелязват, е външният ни вид. Как да сме сигурни, че първото впечатление, което оставяме, е наистина добро?

1. Облекло според случая

Ако се появиш в офиса със смъкнати дънки и кърпа на главата, определено няма да изглеждаш сериозно. Но и ако имаш среща в бар на плажа и се натъкмиш в костюм, пак ще изглеждаш нелепо.

2. Обувките

Неподдържаните обувки автоматично правят шансовете ти за добро първо впечатление нулеви. Ако навън е кално, носи си гъбичка за обувки или мокри кърпички – така ще можеш за три минути да се приведеш в перфектен вид преди важната бизнес среща.

3. Перфектната хигиена

Тя се подразбира.

4. Добро състояние на дрехите

Да, и това е ясно. И все пак може да ни се случи да си кажем: „Добре де, тая тениска вярно има дупчица под мишницата, ама нали няма да стоя по тениска, никой няма да види.” Сещаш се обаче, че понякога изпадаме в ситуации, които не са предвидени. А пък и дори нещо по теб да не се вижда, ако то не е в добро състояние, това е достатъчно, за да повлияе на самочувствието ти.

5…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here