Дразниш ли с телефона си?

0
664

Иконка на телефон

Реклама

Новите технологии създадоха и нови начини, по които хората се дразнят едни други. И макар да е трудно да се изброят всички, ето някои от най-често срещаните. Ако имаш някой от тези навици, виж и как да се откажеш от тях.

1. Пристрастеност към телефона

Откакто телефоните станаха умни, те ти дават много повече от разговори. Във всеки един момент можеш да провериш пощата си, да надникнеш в някоя социална мрежа или да изиграеш някоя игра. При това тези неща можеш да ги правиш навсякъде – когато си навън с приятели, по време на бизнес среща и т.н.

Това може да е много дразнещо за хората около теб. Особено ако си с момиче – да се занимаваш с телефона си, а не с нея, не е най-добрата тактика.

Решението е да създадеш собствени правила на етикета за себе си и телефона си и да ги спазваш. Добро правило би било да не се занимаваш с телефона си, докато си на среща или навън с приятели. Можеш да правиш изключения за телефонни обаждания и съобщения, но не и за да провериш какво се случва във Facebook.

Ако ти е трудно, то най-вероятно наистина си пристрастен към телефона си и ще ти трябва повечко воля. Започни, като се постараеш да се насладиш на момента и на приятната компания – това би трябвало да ти помогне да спреш да мислиш какво се случва в социалните мрежи.

2. Разговори по време на шофиране

Ако не използваш хендсфри, говоренето по телефона по време на шофиране е не само незаконно, но и опасно. Статистиките показват, че водачите, които държат телефона си в ръка и говорят по него, докато карат, е по-вероятно да участват в ПТП.

Решението

Не говори по телефона, докато караш. Ако смяташ, че няма да можеш да устоиш на изкушението да вдигнеш, когато някой ти звънне, изключи си звука, като се качиш в колата. Ако често ти се налага да говориш по телефона, докато караш, говори с хендсфри.

3. Разговори в киното…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here