Коняк Remy Martin Louis XIII

0
1046

 

Реклама

Коняк Remy Martin Louis XIII

Има някои класически мъжки удоволствия.

Събиранията след вечеря на английските джентълмени от 19 век, където те са пиели уиски, пушели са с пури и са обсъждали политика, днес може да изглеждат на жените като жестоко пренебрежение. А всъщност същите тези жени са били щастливи да седят някъде другаде и да говорят за ръкоделие.

Мисълта ми е за онези типично мъжки неща, които обичаме да споделяме с приятели. Хубавият силен алкохол е едно от тях.

Затова специалната серия Rémy Martin Louis XIII на френския производител на коняк Rémy Cointreau ни направи впечатление.

Това не е просто коняк. Само бутилката му е произведение на изкуството. Направена е ръчно от черен кристал Baccarat – марка, която съществува във Франция от 18 век. Моделът на бутилката е направен по формата на метална бутилка, намерена през 19 век на мястото на битка от 16 век. Гърлото на бутилката е покрито с паладий – метал, който се използва в бижутерията като алтернатива на платината.

Бутилката на редкия коняк от специалната серия е в метална кутия. Огледала и вътрешно осветление са поставени с цел да подчертаят блясъка на черния кристал. Кутията е украсена със стилизирана лилия – традиционен символ на френската монархия от 12 век.

За да се направи бутилка за коняк Louis XIII е необходим екип по 20 майстора, които извършват около 50 операции с достатъчно висока скорост, преди стъклото да е изстинало.

Само 786 бутилки от специалната серия Louis XIII ще бъдат произведени, като всяка е на цена €10 000 (около $ 15 000). (Това е много дори за скъп коняк като Louis XIII – нормалната му цена е между $1300 и $1500, най-много $ 2000 за бутилка.)

Ето това се казва бутилка коняк.

Виж още: Коняк: историята на „гореното вино”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here