Коктейл Filibeto Four Seasons

0
559

Бях си вкъщи и ми се допи коктейл. Нямах много продукти, пък и отдавна ми се искаше да си имам собствен коктейл. Яко, нали? И си казах: „Защо пък не?” Извадих шейкъра и отворих хладилника. Имах от трите ми любими напитки – водка, тоник и една изотонична напитка, която ще опиша по-късно. Отлично! Щеше да бъде коктейл за всички сезони, без пресни плодове, фрешове, украси и т.н. Щеше да бъде Моят коктейл. Трябваше да бъде лесен за приготвяне, непретенциозен. Ето какво и как се получи.

Реклама

Грейпфрут

Продукти:

1. 50 мл водка
2. 50 мл тоник
3. 50 мл от една изотонична напитка, на която няма да правя реклама, с вкус на грейпфрут.

(Забележка: Изотонични са напитките, които съдържат минерални соли, които компенсират загубата на електролити в процеса на потене по време на активна тренировка. Не се препоръчва прием на силно минерализирани изоточнични напитки, за предпочитане са слабо минерализираните.)

Може да пробвате и със сок от грейпфрут.

4. Лед

Слагате 3-4 кубчета лед във водна чаша и 4-5 кубчета в шейкъра, където добавяте и водката и изо-напитката/сока. Шейквате, докато се накефите, че шейквате;) Прецеждате в чашата. Доливате 50 мл тоник и сте готови. Сламка не ви трябва, съставките са отлично смесени!

Комбинацията между леко горчивия грейпфрут, тръпчивия газиран тоник и водката е отлична в отношение 1:1:1. Коктейлът носи усещане за наслада и мека топлина в коремната област. При предозиране – и в главата, на другия ден 🙂

Този коктейл малко напомня на Salty Dog – сок от грейпфрут, смесен с водка или джин, сервиран в чаша със сол по ръба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here