Как да организираш коледно парти

0
1200

Коледен сладкиш

Реклама

4. Уведоми гостите

Както вече казахме, декември е доста натоварен месец, затова е добре да уведомиш гостите си колкото е възможно по-рано, че са поканени на парти.

Ако партито е за колеги и степента на формалност е малко по-висока, можеш да напишеш имейли с информация за датата, мястото, кратко описание на самото парти (дали има някаква тема, дрескод и т.н.). Добре е да помолиш за потвърждение, както и да пишеш какво да донесат гостите.

Ако пък смяташ, че имейлът не е добра идея за случая, обади се и по телефона. Да разпратиш покани чрез Фейсбук не винаги е добра идея, защото някои хора не приемат много насериозно покани, разпратени в социалната мрежа.

5. Почисти

Това не е най-приятната част, но за съжаление е необходима. Преди партито трябва да почистиш цялата къща.

6. Обмисли храната…

Това е едно от най-важните неща за всяко парти. Въпреки че не е необходимо да прекараш един ден в кухнята, винаги е добра идея да приготвиш нещо сам, дори и да са просто сандвичи или някакви други ордьоври. Ако ще идват много хора, ще ти е трудно да приготвиш кой знае колко сложни неща за всички, затова просто вземи някакви мезета.

Много е важно храната на коледното парти да напомня, че това е коледно парти. Затова е добре да има ядки, шоколад, плодове (портокалите например имат зимен привкус, също така мандарини, ябълки и т.н.), коледни сладкиши и т.н.

7. … и питиетата

Ако искаш всеки да си носи алкохол, това трябва изрично да е посочено в поканата, независимо дали тя е устна или писмена.

Дори и всеки да си носи алкохола, е добре ти да имаш няколко основни неща: вино (червеното е по-добре за зимата, но и малко бяло няма да е излишно), бира (тъмната е добре за зимата), и нещо по-твърдо (уиски, ром, водка).

Безалкохолните напитки също са необходими и трябва или ти да ги осигуриш, или да организираш хората да си носят. Ако ще правиш коктейли, може да ти трябват по-специфични неща като доматен сок, различни плодови сокове, прясно мляко.

Няколко идеи за зимни напитки:

Eggnog

Греяно вино

Ирландско кафе

8. Украси къщата…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here