Почивка All Inclusive: за и против

0
542

Басейн

Реклама

Лятото е сеонът на отпуските и почивките, когато много хора се отправят към планината, морето или някъде в чужбина. И тъй като възможностите за All Inclusive почивки са все по-популярни, решихме да видим какви са техните предимства и недостатъци.

За

1. Предварително знаеш цената на почивката

Ако си решил да почиваш на All Inclusive база, общата цена на хотела, храненето и допълнителните екстри в пакета ти е известна, което означава, че можеш да планираш бюджета си.

2. Цената може да е доста приемлива

Както при повечето услуги, които се предлагат в пакет, при All Inclusive почивките цените може да излязат по-ниски, отколкото при вариантите, които не са All Inclusive.

3. Включени са разни екстри

Повечето All Inclusive оферти не включват само спане и ядене, а и различните екстри, предлагани от съответния хотел.

4. Ако искаш пълна почивка, All Inclusive е добра идея

Ако искаш да мързелуваш и да се наслаждаваш на това, че нямаш никакви задължения – дори не ти се налага да измисляш къде да обядваш! – тогава All Inclusive е добра идея.

Против

1. Храната може да е еднообразна

При All Inclusive почивките храненето най-често е на блок маси, което значи, че каквото остане от вечерята, се сервира на следващия обяд.

2. Често има много хора

Ако офертата е добра, вероятно не само ти си го разбрал. Което значи, че може да има опашки в ресторантите, басейнът да е постоянно пълен и да трябва да чакаш ред, за да използваш екстрите на хотела.

3. Не всичко влиза в цената

Обикновено не всички екстри на хотела са включени в пакетите All Inclusive и ако искаш нещо допълнително, трябва да си го платиш.

4. Почивката може да стане еднообразна

Идеята на All Inclusive пакетите е, че предварително си платил всичко, от което се нуждаеш, което значи, че нямаш особена причина да напускаш хотела си. Това би могло да направи престоя ти малко скучен след втория ден. Също така, ако идеята ти с All Inclusive почивката е да разгледаш нови места, по-добре се откажи – освен ако не искаш да гледаш новите места през прозореца на стаята си между следобедното кафе и басейна.

Няколко неща, които да имаш предвид, ако искаш да отидеш на All Inclusive почивка…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here