5-те най-добри места за гмуркане с акули

0
1232

Гуадалупе, Мексико

Реклама

Тигрова акула
Остров Гуадалупе

На това място можеш да се гмуркаш не с какво да е, а с голяма бяла акула. Само че тук ще ти трябва метална клетка, защото да се гмурнеш без нея не би било много разумно.

Местата, на които можеш да се гмуркаш в метална клетка при големи бели акули, не са много – Южна Африка, Австралия, Сан Франциско. На повечето такива места обаче преживяването е скъпо, а водата – студена и мътна.

Около остров Гуадалупе обаче не е така.

Той се намира на около 250 км от бреговете на мексиканския щат Баха Калифорния. Във водите около острова има изобилие от тюлени – любимата храна на големите бели акули. Водата тук е чиста и относително топла, което е създало имидж на Гуадалупе като едно от най-добрите места за наблюдаване на големи бели акули.

Голяма бяла акула
Голяма бяла акула

Водата е толкова чиста, че можеш да видиш как акулата се приближава към теб от разстояние около 15 метра, което ти дава достатъчно време за да провериш за пореден път дали вратата на клетката ти е добре затворена. Както и да подготвиш подводния си фотоапарат, за да снимаш отблизо тази най-известна хищническа уста.

Тъй като островът е доста отдалечен, до него се ходи поне за няколко дни. През това време гмуркачите живеят на лодката си и отвреме навреме се гмуркат, за да кажат „Здрасти“ на големите бели акули.

Гладън Спит, Белиз…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here