Топ 5 летни напитки

0
541

АйранТези напитки ще те разхладят през лятото, без да те натоварват с излишни калории. А и са лесни за приготвяне в домашни условия (някои даже просто се купуват). Не съдържат алкохол, защото през лятото той по-скоро пречи на охлаждането, не са и газирани.

Реклама

1. Айран

Тази вечна напитка не случайно е популярна, откакто се помним. Тя едновременно разхлажда, утолява жаждата и засища глада. (Заради последното й свойство е много подходяща между две хранения, ако си на диета и не можеш да издържиш до следващото похапване.) Можеш да си го забъркаш вкъщи с много студена вода за максимално охлаждане.

Студен чай2. Студен чай

Най-логичният начин сам да си го приготвиш: като оставиш горещия чай да изстине, а после го бутнеш в хладилника. Използвай плодов или билков чай според вкуса си. Добави малко мед, още докато напитката е топла. Нарежи тънки резенчета лимон. Остави я да изстине, след това я сложи в хладилника да се изстуди и след още малко време се наслаждавай на резултата!

3. Доматен сок

Освен айрана, това е друго идеално предложение за онези, които не си падат по сладки напитки. Можеш да добавиш към готовия сок най-различни неща, които ще му придадат интересен вкус като лимонов сок и черен пипер.

Минерална вода с лимон4. Минерална вода с лимон

Да, това не е кой знае какво, обаче разхлажда и при това няма почти никакви калории. За максимално охладителен ефект добави лед. Ако си настроен експериментаторски, може да сложиш лист мента.

5. Натурален сок

Най-лесното нещо в списъка, заедно с доматения сок, защото изисква само едно ходене до магазина, чаша и лед. Ако си на диета и внимаваш със захарта, избери си сок, който е без добавена захар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here