Не на потта

0
1487

ПодмишницаТъпото е, че няма как да я спрем напълно. Изпотяването е естествен процес и затова не можем просто да щракнем с пръсти и да спрем да се потим. Но пък бихме могли да направим ефектите му много по-незабележими с няколко трика.

Реклама

За ризите

Понякога летните жеги и обилното изпотяване не само ни развалят настроението и се отпечатват на подмишниците ни, но и нанасят щети на любимите ни дрехи. Петната от пот по светли дрехи са нещо неприятно, затова срещу тях трябва да се действа бързо. А именно – ако си се изпотил повечко в светла риза, веднага, след като се прибереш, я накисни в много студена вода. Изплакни я със също толкова студена. Ако става дума за чисто бели дрехи, понякога ще се налага да използваш и белина.

Продуктите срещу изпотяване са най-добрият ти приятел през лятото. Повече за тях можеш да прочетеш тук.

СапуниОще за дрехите

Един добър трик е да увеличиш приятната миризма, която се носи от дрехите ти. Така, дори да се изпотиш, потта няма да има толкова голям шанс да се размирише. За тази цел си купи ароматизатори за гардероб и ги сложи сред дрехите си. Със същата цел можеш да използваш и няколко неразопаковани сапуна. Само внимавай, каквото и да избереш, да не го слагаш директно върху дрехите, а в някой ъгъл, на вратата на гардероба и т.н., защото никога не знаеш откъде може да се появи някое петно.

Материи

Колкото повече заложиш на естествените материи, толкова по-малко проблеми ще си имаш с изпотяването. Най-доброто за лятото: лен, памук, коприна. Всичко, на което пише „полиестер”, е потенциално изпотяване.

Цвят

Колкото по-светло, толкова по-малко поглъщащо слънчевите лъчи, следователно – по-малко изпотяване.

И още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here