Как да се държиш при нежелана среща

0
1286

Повечето хора не знаят какво да правят, когато се натъкнат на някого, когото не желаят да виждат. Случвало ли ти се е да излезеш сутринта в прекрасно настроение и изведнъж пред теб да изскочи някой, когото хич, ама хич не искаш да срещаш, и това да развали хубавата сутрин? Например бившата ти приятелка, която все още се Точно теб ли трябваше да срещна... забавлява, като всяка вечер с наслада забива игли във вуду кукла, представляваща твоята особа.

Когато срещаме хора,
които не желаем да срещнем (поне в момента), често не знаем как да реагираме. И това е основата на проблема. Затова ето съветите на нашето списание за мъже за това как да се справяме при нежелана среща. Ето хората, които можеш да срещнеш, без това да те направи особено щастлив:

1. Приятеля, когото не си виждал от сто години.

Срещаш приятел, с когото не си се чувал и виждал от векове. Това често е неловка ситуация, защото може би има причина, поради която не сте се чували и споменът за нея е неприятен. А ако няма конкретна причина, и двамата се чувствате виновни, че не сте поддържали връзка.

Реклама

Какво да направиш?
Най-добре е да си непринуден. Припомнете си доброто старо време, но без да навлизате много дълбоко. Попитай за някой общ приятел. Разменете си телефоните, за да може, ако имате желание, да се видите отново.

2. Бившата ти приятелка. А ти в момента си с настоящата.
Естествено тук много важно е как и защо сте се разделили, но като цяло една такава среща никога не е планирана или особено желана.

Какво да направиш?
Ако сте се разделили по неприятен и за двама ви начин.
Кимни и, за да покажеш, че си я видял, и НИЩО повече. Така едновременно си учтив и спазваш дистанция. После е добре да обясниш на приятелката си, че това е била бившата, за да не научи от други хора, а и да не започне да се чуди защо си кимнал на някаква жена на улицата и по този повод да се помъчи сама да разбере, като ти чете sms-ите например.

Ако сте се разделили приятелски…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here