Как да се държим на коктейл

0
379

Разговорите

Реклама

Винаги е добра идея да започнеш с нещо по-леко, дори да ти се иска да обсъдиш с въпросния човек проблемите на съвременната астронавтика. На коктейл хората не са готови веднага да заговорят на някаква бизнес, научна, философска и т.н. тема. Затова започни полека.

Темите, които засягаш, не трябва да са свързани с емоции – на коктейл не е добре да се говори нито за религия, нито за политика. Грубият език и мръсните вицове са абсолютно забранени. Единственото изключение е, ако някой по-висшестоящ започне да разказва нещо такова. Ако нямаш какво да добавиш по темата, по-добре замълчи, отколкото да кажеш нещо, само за да се намираш на приказка.

Визитките

Визитка

Добра идея е да имаш в себе си. Направо е задължително, ако смяташ от този коктейл да завържеш някакви полезни връзки. Само недей да заставаш по средата на стаята и да раздаваш визитките си на всеки, който мине. Идеята е да даваш данните си на този, който се интересува от тях. Затова най-подходящо е, ако си дадеш визитката, след като ти я поискат или поне след като усетиш в отсрещната страна някакъв интерес към твоята особа. Подаването на визитка е много подходящ жест за приключване на разговор – даваш я, казваш, че се надяваш да имаш случай да се срещнеш отново с въпросния човек, и се оттегляш.

Никога не давай свои визитки, които не са в добър вид. Ако картичките ти носят материално свидетелство за кафето, което си пил сутринта, мястото им е на боклука. Също така, визитка, на която телефонният ти номер е поправен отгоре с химикал, също не говори добре за притежателя си. Визитката ти трябва винаги да е изрядна – чиста и не намачкана.

Когато ти подадат визитка, погледни я за миг – така показваш интерес. Можеш да направиш учтив коментар за титлата на човека или за дизайна на картичката му. Прибери визитката във вътрешния джоб на сакото си, а НЕ в задния джоб на панталона си.

Пиенето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here