Как да се държим на коктейл

0
1368

Коктейл

Реклама

Не всеки е свикнал с тънкостите на светското поведение и това е нормално – на повечето от нас не ни се налага всеки ден да присъстваме на разни официални събития. Именно затова в момента, в който ни поканят на коктейл, някои от нас се оказват неподготвени. Тук идва ролята на vratovrazka.bg…

Но да започнем от началото. Коктейлът е вид парти, което се класифицира като официално или полуофициално (и на което има коктейли). То е по-малко официално от официална вечеря. Често коктейлът предхожда именно такава вечеря.Костюм Ако случаят е такъв, трябва да се облечем като за официална вечеря, но ако е само коктейл, можем да се придържаме към полуофициалния вариант.

Облеклото

Най-общо трябва да се спрем на тъмен костюм и вратовръзка. (За вратовръзката: Как да я вържеш и Как да я съчетаеш с ризата.) Цветовете все пак могат да варират в зависимост от мястото на събитието – ако е коктейл у приятели, партито е по-малко официално, отколкото ако става дума за бизнес събиране в скъп хотел, и тогава ти би могъл да излезеш от тъмния цвят. Материите са според сезона.

Най-добре е, ако не си сигурен точно какво трябва да е облеклото ти и на поканата не пише, да попиташ домакина. Във всеки случай, винаги, когато имаш съмнения колко официално да се облечеш, предпочети по-официалния вариант. По-лесно е да свалиш смокинга и да останеш по риза, ако се окаже, че си прекалено официален, отколкото да се свреш в ъгъла, когато откриеш, че всички са свръх официални, а ти си без вратовръзка.

Поведението ти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here