Какви цветя да подариш

0
1616

Какви цветя да й подариш?

Реклама

Защо жените толкова много обичат декоративните растения? Може би отговорът се крие в далечните праисторически времена… Тогава ние – рунтавите мъжаги – по цял ден сме дебнели из шубраците разни протеинови бомби, докато през това време те – жените – беряли и опитвали различни праисторически растения. И така, за около 20 000 години, се привързали към тях.

Но най-вероятно обичта към цветята е свързана с онова изначално влечение, присъщо на женската природа, към всичко, което ние мъжете не разбираме или просто не ни е интересно.

В днешно време поднасянето на букет или единично цвете по различни поводи ни се налага все по-често и е признак на добра култура и познаване на етикецията. Да си признаем обаче: малко са мъжете, които познават символиката на различните декоративни растения, както и традициите в поднасянето им.

Дали за да я впечатлиш, или за да се измъкнеш от неудобната ситуация, в която ти се налага да подариш цветя, но не знаеш за тях повече от това, че са тревисти растения, малко помощ няма да ти е излишна. Затова се посъветвай с нас и ще имаш успех!

На първо място обезателно трябва да запомниш, че четен брой цветя се поднасят само на погребения. За такива случаи са типични всякакви цветя в черни краски, както и опаковането им в същата багра. Да не се случи така, че в стремежа си да бъдеш стилен да разплачеш някого с 2 черни рози например!

За колеги и хора, с които сте в делови отношения, розите в какъвто и да било цвят не са добър избор. По служебни поводи са подходящи единични екзотични цветя, опаковани в прозрачен целофан, без панделки. Добър избор са лилиите, които символизират лоялност и вярност. Да не тръгнеш сега по Ропотамо да събираш водни лилии за любимия шеф – има и сухоземна разновидност на тези цветя!

За рожден ден…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here