Защо не получи работата

0
1006

Бюро

Реклама

Интервюто за работа свършва, ти си тръгваш с обещанието, че ще ти се обадят, което обаче така и не се случва. Какво е станало и защо не си получил работата? Причините могат да са най-различни, но все пак има някои често срещани, които можеш да имаш предвид.

Обширен, но не и задълбочен опит

Това е причина, която най-често спъва онези, които са сменяли много и различни работни места.

Разнообразният опит по принцип е предимство за работодателя, но само ако човек се е задържал достатъчно дълго на различните работни места, за да придобие някакви задълбочени познания и съществен опит в съответната работа. Работодателите като цяло предпочитат да имаш задълбочени познания в поне една от сферите, в които си работил. Многобройните работни места сами по себе си може да не са достатъчни, за да впечатлят.

Показване на превъзходство

Това е типът кандидат, който не е съгласен да върши определени неща от длъжностната характеристика и който поставя условия на потенциалния си работодател. Този кандидат често се оказва пренебрегнат и не получава работата.

По принцип няма проблем да изразиш предпочитание към дадени задачи, но недей да го правиш по начин, който предполага, че ще правиш само нещата, които са ти приятни.

Липса на страст

Липсата на страст може да има различни проявления – липса на интерес към конкретната наемаща фирма, апатия към професията като цяло и т.н. Каквато и да е причината, работодателят най-вероятно няма да наеме човек, който не показва интерес и страст към работата си.

Разлики между CV-то и действителността

Повечето хора малко или много украсяват CV-тата си, смятайки, че украсата не е толкова лоша, колкото явната лъжа.

Само че дори малка неточност в CV-то ти може да излезе наяве по време на интервюто и да ти изиграе лоша шега. Дори лъжата да е малка, фактът, че си излъгал, ще направи много лошо впечатление.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here