Визитките в дигиталната епоха

0
602

Визитките в дигиталната епоха

Реклама

Имаме ли нужда от тях?

Колкото повече се разширява употребата на социалните мрежи, включително и онези, които са специално за професионални контакти, толкова по-малко сякаш се нуждаем от малките картончета с информация. При това тя често се променя и картончето може да се окаже остаряло – никой не може да гарантира, че визитките, които си събрал преди две-три години, все още са актуални. На всичкото отгоре колкото повече разчитаме на компютрите си и на други подобни устройства, за да подреждаме и пазим информацията си, толкова по-трудно и бавно ще ни се струва подреждането на хартиени носители, каквито са визитките. При това трябва да ги подреждаме така, че винаги да можем да намерим човека, който ни трябва.

В такъв случай трябват ли ни изобщо визитни картички?

Да, колкото и да са… да кажем, хартиени, в един виртуален век, визитките все още не могат да се пенсионират.

Те носят онова традиционно усещане за професионализъм, с което сме свикнали от години и което все още прави впечатление. А и оригиналната и стилно направена визитка винаги се запомня, което е важно в бизнес средите.

Освен това, въпреки големия ни брой виртуални контакти, на всички понякога ни се налага да се срещаме с колеги, партньори и клиенти лице в лице. При такива срещи визитката не само дава информация за теб, служебното ти положение и контактите ти, но и показва, че си достатъчно професионален, за да отделиш време да си направиш хубава визитка. Това създава добро впечатление, което е много важно в професионалните отношения.

Има и друго – ако оставяш по две-три визитки, има шанс човекът, на когото си ги дал, да те препоръча на друг човек, давайки му твоя визитка. Този тип личен контакт и лична препоръка е важен и по-трудно може да се постигне виртуално.

И най-големият аргумент – хората, с които се срещаш по работа, все още очакват от теб да им дадеш твоя визитка.

Затова все още е рано да се откажем от това парче картон, въпреки че хартията става все по-ненужна в цифровия свят.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here