Въпроси към работодателя по време на интервю

0
671

Интервю за работа

Реклама

Въпреки специфичните обстоятелства, интервюто за работа в основата си е един разговор. А във всеки разговор участват две страни. Затова не само потенциалният работодател има право да задава въпроси.

Нещо повече, повечето работодатели очакват ти да имаш въпроси към тях. Това показва интерес към работата, както и че си мислил за това интервю и си се подготвял за него.

Затова най-добре е още преди интервюто да имаш предвид няколко въпроса, които би искал да зададеш.

Не задавай въпроси, чиито отговори могат да се намерят на сайта на работодателя или в материалите, които имаш за интервюто – това показва, че не си се подготвил. Не задавай и въпроси за заплатата, преди работодателят да повдигне въпроса. Ако обаче това не стане и интервюто е към своя край, трябва да попиташ и за това.

Какви въпроси да задаваш?

1. За компанията/фирмата/организацията

Колкото по-добре познаваш мястото, където евентуално ще работиш, толкова по-лесно ще ти е да свикнеш с работата и да се развиеш в нея. Ето няколко неща, които можеш да попиташ:

– Каква е структурата на организацията/компанията?
– Каква е политиката на компанията по отношение на осигуряване на семинари, уъркшопове и т.н., чрез които служителите да придобиват нови умения?
– Какви са силните и слабите страни на компанията спрямо нейните конкуренти?
– Какви са плановете за развитие на компанията през следващите няколко години?

2. За позицията, за която кандидатстваш, и за задълженията ти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here