Каква работа искам

0
682

Лупа

Реклама

Всеки си е задавал този въпрос в някакъв момент. Дали е било преди първата работа или между две работи, проблемът „какво наистина искам да правя” е често срещан.

Отговорът на този въпрос е важен по много причини, като най-важната може би е личното ни удовлетворение от работата – то не е възможно, ако тази работа не ни харесва. Донякъде издигането в работата и доброто положение с голямата заплата също е свързано с желанието ни – напредъкът е по-лесен, когато имаме личен интерес към нещата, които правим.

Какво умея да правя?

Това е един от първите въпроси, които те интересуват. За съжаление не винаги това, което искаме да работим, съвпада с онова, което умеем. Във всеки случай трябва да можем обективно да оценим склонностите, талантите и уменията си. И докато уменията са нещо, което можем да придобием, с талантите е малко по-трудно. Затова, ако нямаме талант да рисуваме, няма смисъл да губим време, преследвайки кариера на художник или архитект.

Съсредоточи се върху онова, което можеш и което ти идва отвътре, върху нещата, които не само умееш, но и които ти носят удовлетворение.

Къде искам да работя…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here