Обратно броене до празниците, в офиса

0
1100

Молив

Реклама

С наближаването на празниците желанието ни да свършим работа и да се върнем чак догодина е особено силно. А ако отдавна не си имал отпуск, вероятно очакването на коледните празници е още по-голямо.

Не се отпускай

В такива моменти сме склонни да претупваме работата. Мислим повече за приближаващата почивка, четем предложения за Нова година, избираме подаръци, организираме събирания с приятели. А работата още не е свършила.

Затова стисни зъби и изчакай последния работен ден на 2009 г., без да се отпускаш. Така и почивката след това ще ти се стори по-хубава.

Изпъкни

В дните преди Коледа, когато празничното настроение е завладяло целия офис, имаш шанс да покажеш желание за работа, което няма как да не се забележи. Така ще покажеш, че разни лиготии като празниците не са в състояние да попречат на трудоспособността ти. (След края на работния ден е друго, тогава можеш да се отдадеш на празничното настроение.)

Не се престаравай

Ако обаче шефът ти не си дава много зор, тананика си коледни песни и не ръчка никого за нищо, не се прави на особено трудолюбив. Никой шеф не обича подчинените му да работят по-всеотдайно от него. Особено ако става дума на мениджър на средно ниво – твоето старание може дори да го злепостави пред неговия шеф.

В този случай се съобрази с духа на работното място и карай по-спокойно. Все пак идват празници 😉

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here