Обратно на работа

0
552

Бюро

Реклама

Връщането зад бюрото след ваканцията не е най-приятното нещо, но то няма как да се избегне. Ето как да се справиш с прехода от масата и фойерверките към купищата работа, които те очакват:

1. Организация

Не се паникьосвай от многото работа. Вместо това разгледай всички задачи и ги подреди – кои трябва да свършиш в близките два дни, кои могат да почакат до края на седмицата и кои не са спешни изобщо. Като сортираш задачите, можеш да започнеш с най-належащите.

2. Почивки

Спирай отвреме навреме. Ако имаш възможност, ставай от бюрото по веднъж на всеки час, за да се раздвижиш и разсееш малко.

3. Победи умората

Ако все още не можеш да се събудиш, не прекалявай с кафето. Вместо това отиди до банята и наплискай лицето си със студена вода. Освен това, за да си работоспособен, е много важно помещението, в което работиш, да е добре проветрено и след това достатъчно затоплено.

4. Не закъснявай за работа

Колкото и да е неприятно да станеш от топлото легло и да излезеш в зимния студ, опитай се да не отлагаш събуждането. Колкото по-рано станеш, толкова по-спокойно ще е пътуването ти към офиса.

5. Определи темпото си на работа

Хубавото на следваканционните дни е, че никой не очаква от теб да се скъсаш от работа още на първия или втория ден. Използвай този факт, за да определиш темпо на работа, което ти понася. Постепенно забързвай ритъма, докато се върнеш в обичайната си работна форма.

6. Спомен от празниците

Хубавите спомени ни помагат, когато сме затрупани с работа, изморени и изнервени. Ако имаш подарък от празниците, който особено си харесал, носи го със себе си. Ако е дреха, облечи я. Сложи си снимка от ваканцията на бюрото или на десктопа. Всички тези неща ще ти припомнят празничното настроение и ще ти помогнат да се справиш с връщането на работа.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here