Кучката на офиса

0
760

Кучка

Реклама

Жените могат да са доста целенасочени, когато става дума за кариера. Откакто и те могат да преследват професионално развитие – т.е., от има-няма половин век, – някои от тях приеха нещата твърде навътре. И в изкачването си по стълбите на успеха тази група дами са способни да тъпчат по всичко, най-вече по колеги.

„Кучката на офиса” сме нарекли събирателно този тип жени, които са толкова вдъхновени да направят кариера, че са усвоили до съвършенство умението да те накарат да погледнеш през прозореца, за да видиш колко е синьо небето днес, а те да използват момента, за да ти забият нож в гърба.

Защо кучката в офиса е проблем?

Защото може да ти създаде един куп главоболия. Да задържа за себе си важна за теб информация, да те злепоставя пред шефовете ви или да спира участието ти във важни проекти. Въпреки че това поведение доста често има за жертва друга жена, и ние не сме защитени от амбициозността на кучката. Все пак тя има да ни връща за няколко хилядолетия висене до печката.

Как да се справиш с нея?

Избягвай я доколкото е възможно

Колкото по-малко взимане-даване имаш с нея, толкова по-добре. Ако тя те кара да изглеждаш зле в очите на мениджъра ти, говори с него за работа, когато нея я няма. Ако тя си приписва заслуги за работата ти, пращай му имейли за това, което си свършил.

Ако обаче не можеш да избегнеш съвместната работа и кучката прави живота ти черен всеки ден, виж последния съвет…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here