Как да спиш тайно на работа

0
561

Дрямка

Реклама

Когато си толкова изморен на работа, че буквално едва успяваш да държиш очите си отворени, кратката дрямка не е толкова лоша идея, колкото би се сторило на повечето шефове. Само че същите тези шефове няма да са особено щастливи, че подремваш в работно време, затова ти се налага да го направиш тайно.

Само че имай предвид нещо – ако всеки ден ти се налага да спиш на работа, значи или работата ти е твърде изтощителна и е по-добре да я смениш, или трябва да помислиш дали нямаш някакъв проблем със съня. Тактиките за тайна офис дрямка са само за спешни случаи, които са изключения, а не правило.

След като уточнихме това основно положение, да видим начините да си вземеш няколко минути безнаказана дрямка на работа.

1. Ако имаш отделен кабинет, използвай го

Ако работиш сам в кабинета си, няма нищо по-лесно от това да дремнеш за малко. Само затвори вратата и предупреди да не те безпокоят. Можеш да дремеш на стола, на пода, в спалния чувал, който си си донесъл от вкъщи – всичко е въпрос на твоята изобретателност.

2. Ако нямаш собствен кабинет, скрий се

Дори и около теб да работят други хора, пак имаш шанс да затвориш очи за 10-15 минути, ако намериш поза, в която лицето ти и особено очите ти не са видими за околните. За да си спокоен, подпри главата си с ръка така, че да скриеш очите си, а с другата ръка хвани мишката или някой химикал. Тъй като никой не предполага, че спиш на работа, хората най-вероятно ще предположат, че просто си вглъбен в онова, което вършиш.

Да, неудобно е, да, няма как да спиш дълго време в тази поза, но ако си толкова изморен, че няма как да минеш без кратка дрямка, ще трябва да се задоволиш с това.

3. Сложи си слънчеви очила…

снимка: code_martial, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here