Как да се справиш на нова работа

0
680

Маратонец

Реклама

Всеки в някакъв момент се оказва новак на работа. Обикновено, след като си намериш нова работа, първо се чувстваш доволен от себе си, а след това започваш да мислиш как да направиш добро впечатление още от първия ден и изобщо как да се справиш с новата среда.

Ето няколко съвета, които може би ще ти бъдат от полза:

1. Разучи каква е културата на новото ти работно място

Всяко работно място си има определени неписани вътрешни правила – за поведението на работещите, за начините на комуникация помежду им, за почивките, за дрескода. Ако в началото пропуснат да ти обяснят някое от тези неща, не се страхувай да попиташ.

2. Спазвай дрескода

Ако не ти обяснят нищо за него, попитай сам. Наблюдавай как се обличат другите и най-вече шефът или мениджърът ти и спазвай същата степен на формалност.

3. Не се страхувай да задаваш въпроси

Нов служител, който не задава въпроси, не изглежда добре. Мълчанието означава или срамежливост, която в работен контекст не е желателна, или липса на внимание и интерес към работата, което е много лош сигнал към новия ти шеф.

Но не изпадай и в другата крайност, като задаваш въпросите си през пет минути. Най-добре се постарай да ги задаваш накуп – събери няколко въпроса и чак тогава отиди при мениджъра или шефа, за да му ги зададеш.

Отношенията ти с новите ти колеги…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here