Как да организираш времето си

0
595

Как да организираш времето си

Реклама

Ставаш рано сутринта и започваш да се приготвяш за работа. Вече си в колата, когато ти звънят от работата, за да ти напомнят да вземеш някакъв документ. Ти си го забравил, връщаш се горе, изнервяш се, защото закъсняваш. Тогава някой друг ти звъни, за да ти напомни, че вечерта си на рожден ден и трябва да изберете подарък. Чак сега си спомняш за рождения ден. Как така ще отидеш довечера, като утре имаш да представиш презентация, когато не е готова, и освен това…

И ето така се появяват тонове излишен стрес. Поне част от този ненужен товар може да се избегне с нещо едновременно просто и много важно – организация на твоето време.

Не, всъщност не е толкова просто. Не за друго, ами защото денонощието има 24 часа, а ти понякога имаш планове като за 40.

Какво ти трябва, за да започнеш да организираш времето си? Задължително трябва да имаш визуална представа за него. Това значи календар, органайзер или нещо подобно, където да следиш датите и да си записваш задълженията. Всеки съвременен развиващ се млад човек се занимава с доста неща и понякога забравя някои от тях или се сеща прекалено късно. Записването на всяка среща, краен срок, рожден ден или изтичане на застраховка, разрешително и т.н. е една крачка в правилната посока.

Не е срамно да си записваш задачите или да планираш дните си писмено. Напротив, показва добра организация и ти дава възможност да вмъкнеш в програмата ти всичко, което е необходимо.

Много работа, малко време!…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here