Как да напуснеш работа

0
602

Как да напуснеш работа

Реклама

Напускането на работа е сериозно нещо. Дори и да не си работил дълго на сегашната си работа, си свикнал с нея, създал си връзки и дори приятелства, намерил си си мястото в екипа. За добро или за лошо обаче, напускането е нещо, което на повечето хора им се налага да направят в някакъв момент.

Как точно да го направиш и как да оцениш собствените си причини за напускане? Имай предвид тези няколко неща:

Увери се, че имаш основателна причина за напускане

Често нервите ни не издържат на работното място, защото някой колега ни дразни или защото шефът има някой противен навик. Само че това не са основателни причини да зарежеш работата си. Затова, преди да заявиш, че напускаш, обмисли добре причините, поради които го правиш.

Не действай импулсивно

Не напускай спонтанно, за един ден, само защото това ти се струва правилното решение. Обмисли го поне няколко дни, преди да говориш с шефа си. Винаги е по-добре да обмисляш решенията си, както и начините, по които ще ги приведеш в действие.

Говори с шефа си

Да напуснеш с имейл е не само грубо. Нещо такова може да развали шансовете ти за добри препоръки и като цяло да навреди на професионалната ти репутация. Разговорът ти с шефа трябва да се състои лично. И по време на него ти трябва да си спокоен, обоснован и решителен.

Не напускай от днес за утре

Дори и да го няма в договора ти, дай поне две седмици на шефа си да ти намери заместник. Ако пък имаш причини, поради които не можеш да чакаш толкова време, кажи го още първия път, когато говориш с шефа за напускане.

Още няколко съвета…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here