Интервю за работа: как да отговориш на този въпрос

0
1108

Офис

Реклама

Това е въпрос, който работодателите често задават в края на интервюто за работа. Той изглежда маловажен – все пак е оставен за най-накрая!, – но всъщност не е така.

Въпросът е „Имаш ли някакви въпроси към нас?”

По принцип е възможно въпросът да ти е зададен чисто технически или формално от бързащия да си тръгне интервюиращ. Ако обаче не е така и въпросът е съвсем сериозен, ти трябва да си подготвен за него. Защото това, което в действителност иска да знае потенциалният ти работодател, е какви са твоите приоритети.

Погрешни отговори

„Не, знам всичко необходимо” – този тип отговори показват липса на заинтересованост и известно самодоволство. Винаги е по-добре да имаш въпроси, отколкото да нямаш.

Погрешни въпроси

Да не отговориш на въпроса дали имаш въпроси понякога не е толкова лошо, колкото да зададеш неправилен въпрос.

Неправилни въпроси са например въпросите от сорта на „Колко скоро мога да очаквам повишение?”. Този въпрос не прави добро впечатление – все още не си получил работата, а вече мислиш за повишение. Това показва, че приоритетите ти не са развитието на компанията и екипната работа, а личният напредък. От гледна точна на работодателя това означава, че няма да допринесеш за неговия бизнес, а по-скоро ще търсиш начини да се издигнеш по-бързо и да намериш някаква по-добра позиция.

Подобни въпроси са всички, свързани с отпуски и почивки, както и с всякаква форма на отсъствие от работа или на намаляване на количеството работа, която ще вършиш.

Правилните въпроси, които да зададеш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here