Готов за работната седмица

0
634

НеделяНеделя сутрин. После неделя следобед. И накрая – неделя вечер. Поредица от моменти, които ни приближават към новата седмица и към новите задължения. За повечето от нас неделният ден е именно това – очакване на понеделника, и то с тревога, досада или поне умора. Накрая може даже да не можем да се наспим вечерта. И в резултат от всичко това понеделникът става още по-гаден.

Реклама

Как да се подготвим за работната седмица?

Позитивно отношение

Това е началото на проблема – ако гледаш негативно на това, което те очаква, то наистина ще бъде неприятно. Иначе казано, ако ти сам избереш да се убедиш колко гадна ще ти е седмицата, със сигурност ще успееш.

Затова се усмихни и мисли положително. Виж хубавите неща, които очакваш да ти се случат. Представи си най-интересната част от работата (дори тя да е игра на карти вечер с колеги или кратка кафе пауза със симпатична колежка).

С една дума: колкото по-положително гледаш на идващата работна седмица, толкова по-малко стресиран ще си в понеделник и толкова по-леко ще мине работното ти време.

ПлановеПланове

Може да изглеждат досадно нещо, но всъщност плановете също са начин да намалиш стреса. Колкото по-организиран си, толкова повече усещаш, че контролираш живота си, което ти дава спокойствие и самочувствие. Така, ако си готов с плановете за работната си седмица, на практика ще ти е по-лесно да планираш и свободното си време и почивката си – неща, без които не можеш да работиш ефикасно.

Все още е неделя

Не е време за работа. Освен като нямаш да довършваш някаква задача, с която трябва да си готов утре, остави мислите за работа за през седмицата. Неделя трябва да е време за теб и за близки, приятели, семейство и т.н. Затова спри да мислиш за всичко онова, което те очаква, и излез на кафе, тренирай, прочети нещо, което ти е интересно, излез да играеш боулинг, дартс или билярд – с една дума, почини си.

В 7 сутринта времето е най-големият ни враг…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here