Да добавиш ли шефа във Facebook

0
708

Социална мрежа

Реклама

Откакто съществуват различните видове социални мрежи, общуването чрез Интернет е на практика неограничено. Всеки може да ти стане приятел, да разглежда профилите ти в различни сайтове, да научава информация за теб. Това важи както за една от най-големите такива мрежи – Facebook, – така и за други подобни сайтове.

Да имаш колеги за приятели във Facebook не е нещо необичайно. В какъв момент обаче професионалните и личните отношения стават трудни за разграничаване? А да добавиш ли и шефа си като приятел?

Има аргументи и за, и против това да излагаш лична информация на вниманието на висшестоящи.

За

1. Ако работиш в офис, където всички са си приятели във Facebook, включително и шефът, логичният избор е по-скоро да го добавиш.

2. Основната идея на всички такива мрежи е опознаването между хората. Това важи и за връзката шеф-подчинен. Ако добавиш шефа си за приятел, това значи да се опознаете по-добре, от което е възможно съвместната ви работа да спечели. Ако например откриете, че и двамата се интересувате от скално катерене, шефът ти ще започне да гледа на теб като на някого, който му е близък по някакъв начин. От което е възможно ти и кариерата ти да спечелите. Освен това всички знаем, че междуличностните отношения често са също толкова важни за кариерата ни, колкото дипломите и квалификациите.

Против…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here