Брадата и кариерата

0
667

Четка за бръснене

Реклама

Проблем ли е за кариерата ти, ако си пуснеш брада?

Факт е, че, поне според филмите, успешните мъже по-често са гладко избръснати, отколкото с брада. Значи ли това, че ако искаш да напредваш в кариерата си, трябва да се откажеш от брадата?

И да, и не.

Определено ще играеш на сигурно, ако се избръснеш. Колкото и да звучи глупаво, много хора смятат, че мъжете с брада не са толкова достойни за доверие. Гладко избръснатото лице много по-лесно ще ти спечели симпатиите на повечето хора.

Добре, обаче, ако искаш да имаш брада, трябва ли да се отказваш от собствените си желания и стил, за да влезеш в общоприетите рамки? Това би те накарало да се чувстваш зле по отношение на себе си. Затова, ако държиш на брадата, пусни я, но внимавай тя винаги да е поддържана и добре изглеждаща. Също така, ако случайно имаш намерение да я оставиш да порасне до кръста ти, откажи се. Подобна брада може да е добра за кариерата ти, само ако смяташ да играеш Робинзон Крузо.

И, най-накрая, зависи от работата и от работното ти място. Различните професии и различните работни места имат различни подходи към тези неща, затова винаги се съобразявай с изискванията на средата.

И още нещо. Има случаи, в които брадата дори би ти била полезна. Възможно е именно чрез нея да подчертаеш индивидуалността си и да изградиш имиджа си, по който да те разпознават в твоята професионална среда.

В крайна сметка

В крайна сметка зависи от теб и от личната ти преценка. Както и от готовността ти да поемеш известен риск, като избереш собствените си предпочитания пред общоприетите изисквания.

 

Да не забравяме и че има разлика от брада до брада – припомни си скалата на отговорните бради.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here