Гадни шефове

0
1180


Шефът
е особено нещо – ако е свестен, може да направи работата ти лека и приятна, а ако е гад, може да направи работния ти ден дълъг колкото година. Лошото на гадните шефове е, че те се предлагат в най-разнообразни разновидности и всеки подвид на вида „гаден шеф” има нужда от специално третиране. 

Реклама

ШефътТук слагаме малка скоба. Преди да търсиш начини да се противопоставиш на гадния шеф, замисли се дали наистина проблемът е в него. Той ти е ядосан от една седмица и те гледа на кръв. Без причина? Или защото през тази седмица си закъснявал почти всеки ден за работа с по един час?  

След като си преминал този въпрос и си убеден, че не ти си проблемът, вече можем да си говорим за различните типове гадни шефове. Започваме с един по-обобщен вид, който се среща много често: 

Тормозещият, вечно критикуващ и недоволен шеф 

Това е типът шеф, който никога не е доволен от теб, винаги има невъзможно високи изисквания, поставя нереално кратки срокове за задачите, с които те товари и като цяло се държи ужасно с подчинените си. Което от своя страна им пречи да работят добре.  

Какво да правим? 

Ако шефът е непоносим дотолкова, че да ти се иска да напуснеш, може би това е най-добре за теб, но пък не винаги можеш да си го позволиш. Ако работата ти харесва, заплатата е добра и имаш възможност да научиш и постигнеш много, обяснимо е да не искаш да напуснеш заради тормозещия шеф. Обаче трябва да се справиш някакси с положението.  

Първо, старай се да бъдеш безупречен. Ако той си търси повод да те тормози и критикува, направи намирането на повод възможно най-трудно, като си вършиш добре работата.  

Второ, ако чувстваш лично отношение, говори с него. Поискай среща на четири очи, не прави драми пред всички колеги – това по-скоро ще влоши нещата. Идеята не е да правиш риалити на работа.   

В разговора с него бъди спокоен…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here