Интервю за работа

0
1128

ИнтервюИнтервюто за работа може да продължи няколко минути, а да се отрази на кариерата ти за месеци наред. Затова трябва да си подготвен за него.

Реклама

Бъди запознат

Трябва да си напълно наясно какъв е постът, за който кандидатстваш, каква е фирмата и каква е работата. Много добро впечатление ще направиш, ако използваш името на компанията и името на интервюиращия, ако го знаеш. Така ще внушиш на човека срещу теб, че ти вече се възприемаш като част от екипа – нещо, което със сигурност ще е в твой плюс.

За да имаш успех в този смисъл, трябва да се запознаеш добре с работата, работното място и сферата на дейност. Предварителната подготовка и проучването са важни за тази цел.

Говоренето

Трябва да си кратък и ясен и да отговаряш точно на зададените ти въпроси. Бъди максимално сбит, не изпадай в дълги и излишни обяснения. Споменавай подробности, само ако те попитат за тях.

Изтъквай силните си страни. Ако трябва, преди интервюто си повтори няколко пъти кои неща за себе си трябва задължително да споменеш, за да не забравиш някое. Много е важно и да отбелязваш връзката на своите умения и квалификации с работата, за която кандидатстваш. Но не изпадай в самохвалство.

Давай примери за това как си се справял при предишната си работа благодарение на качествата, за които говориш. Конкретните примери ще убедят повече слушателя отколкото цяла папка документи.

Задавай подходящи въпроси. За да знаеш какво и как да попиташ, също трябва да си предварително подготвен. Не се страхувай да питаш, защото това показва интереса ти към работата. Важно е да знаеш какво говориш и да не се изказваш неподготвен.

Освен качествата си…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here