6 неща, които да направиш, ако те уволнят

0
616

Офис

Реклама

Да, това е неприятно. Не, не е краят на света. Колкото и гадно да е едно уволнение, след него можеш дори да промениш живота си към по-добро. Ето няколко идеи как да започнеш:

1. Уговори си среща с някого, когото не си виждал отдавна – това ще ти даде възможност да се отърсиш от негативните емоции и ще ти даде нови сили.

2. Пиши по един имейл на всички хора, с които си работил и с които имаш някакви приятелски отношения. Попитай ги как са. Поддържай професионалните контакти.

3. Ставай рано. Тренирай, отделяй време за себе си. Отиди на театър или на музей. Имай предвид, че сега имаш рядката възможност да си свободен от работа.

4. Седни и си сметни финансите. Оцени положението, за да можеш да се справиш с него.

5. Помисли за професионалното си бъдеще. В същата сфера ли искаш да продължиш да работиш или искаш да пробваш нещо ново? Сега може би е моментът да прецениш в каква посока искаш да поемеш.

6. Направи си списък с идеи. Какво точно ще правиш оттук нататък? Ще си търсиш нова работа, ще работиш по собствен проект или ще запишеш някакъв курс?

Погледни от добрата страна на нещата

Използвай всяка възможност. Приеми уволнението, колкото и да е неприятно, като възможност за нещо по-добро. И не забравяй, че понякога промяната може да даде нова свежест в живота ти.

снимка: hsingy, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here