5 стъпки към по-здравословен офис

0
1038

Бюро

Реклама

1. Търси естествена светлина

Естествената светлина защитава зрението и подобрява трудоспособността. Ако ти липсва достатъчно светлина в офиса, вариант е да излизаш навън в почивките си, за да може организмът ти да си набави необходимите количества витамин D.

2. Вземи си растение

Стайните растения намаляват стреса, въпреки че учените нямат идея защо точно. Затова една саксия в офиса винаги е добра идея. Само че, освен ако не си любител градинар, по-добре не взимай растение, което изисква специални грижи.

3. Запаси се със здравословни неща за хапване

Храненето често е проблем за заетите хора – времето не стига, а вариантите за здравословна храна обикновено са по-трудни от един хамбургер. Затова е добра идея да си имаш малко запаси в офиса. Сурови ядки и сушени плодове са добри варианти, защото ти дават енергия и са здравословни.

4. Редовно си взимай почивки

Почивките много зависят от типа на работата и културата и правилата в офиса. При всички случаи обаче е важно да намираш време за редовни кратки почивки, защото това подобрява работоспособността. Често, когато работиш по нещо трудно, кратката почивка ти дава по-ясен поглед към него и решението на проблема идва по-лесно.

5. Недей да седиш през цялото време

Прекалено дългото време, прекарвано пред компютъра в седнало положение, води до неприятни последици за здравето. Затова използвай всяка възможност да ставаш и да се движиш.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here