4 знака, че си уморен от работата си

0
1094

Клавиатура

Реклама

Повечето хора в някакъв момент достигат до някаква степен на умора от работата си. Може да е само лека форма на отегчение и липса на интерес, а може и да е пълна липса на желание да ходиш на работа.

Как да разбереш дали си уморен от работата си и можеш ли да направиш нещо по въпроса? Виж няколко чести признака и как да реагираш, ако ги имаш.

1: Държиш се зле с колегите си

И всички са започнали да те мразят и отбягват. Превърнал си се в неприятен тип, който си намира поводи да крещи на всеки две минути (на подчинените си). Дотолкова си отегчен от работата си, че си го изкарваш на околните. И вече всички те заобикалят, като те видят в коридора.

Какво да направиш?

Преструвай се.

Това може да не е решение на проблема, който очевидно имаш с работата си, но поне ще ти помогне да се върнеш към нормалното си аз, което хората не мразят.

Поздравявай всички. Казвай „Благодаря” на шефове и на подчинени. Казвай и „Моля”. Не забравяй за всички онези малки „вълшебни думички”, на които те учеха като дете. Питай хората как са и слушай отговорите им. Ако някой е настинал, на следващия ден можеш да го попиташ дали е по-добре. Това са малки неща, които правят много добро впечатление.

В началото хората ще са изненадани от новото ти поведение, но най-вероятно ще свикнат бързо и ще започнат да се държат по-приятелски с теб. Това от своя страна ще подобри твоето настроение и начина, по който се чувстваш на работа.

Още няколко знака…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here