3 неща, които успешните хора правят рано сутрин

0
12419

Ранна сутрин

Реклама

Мразиш да ставаш рано?

За съжаление повечето от нас не изпитват естествена любов към ранното ставане и когато будилникът звънне в някакъв неприлично ранен час (в който навън е още тъмно), искаме по-скоро да го разбием в стената, отколкото да станем за физзарядка.

Само че ранното ставане е нещо, което може да те направи по-успешен. Поне ако се вярва на успешните хора, които стават рано.

Изпълнителният директор на “Apple” Тим Кук например става в 4:30. По същото време става и изпълнителният директор на “Дисни” Робърт Айгър. Композиторът Енио Мориконе пък става в 4 сутринта.

А какво да кажем за онези от нас, които са по-продуктивни вечер? По принцип най-важно е какво работи за теб. Въпреки това има доста данни, че хората, които започват деня си още преди работа, са по-успешни и по-продуктивни.

Какво точно правят тези хора сутрин преди работа?

1. Тренират

Ако можеш да се организираш да тренираш преди работа – без значение дали ще отскочиш до фитнеса или ще потичаш в парка, – това ще ти даде невероятен тласък за работния ден. Нещо повече, ранната сутрешна тренировка ти дава заслужено усещане за добре свършена работа, което означава, че денят ти започва по-положително и с настроение.

Освен това, сутрешните тренировки се пропускат по-трудно. Много по-вероятно е да се откажеш от следобедна тренировка след дълъг работен ден, отколкото от сутрешната, след като веднъж ти е станала навик.

Все още не си убеден, че си струва да станеш в 5-6 сутринта и да нахлузиш анцуга?

Тогава пробвай нещо по-лесно. Стани само 15 минути по-рано от обикновено и използвай това време за бърза разгрявка вкъщи. Малко лицеви опори, малко коремни преси, малко разтягане. Дори и 15-минутното раздвижване ще ти помогне да започнеш деня с много повече енергия и настроение.

Какво още правят успешните хора рано сутрин…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here